QR Code Business Card

de ZIN aan het werk

Hoe geeft u ZIN aan leven en werk? En hoe kunt u vasthouden aan eigen ZIN zonder uw aandacht voor het gemeenschappelijke te verliezen?

Lees meer
Auteur: Marlou van Paridon, MA
Titel: de ZIN aan het werk, over bezieling in leven en werken
Prijs: € 17,50
Omvang: 192 pagina’s
ISBN: 9789080419605
NUR-code: 734 – Praktische filosofie
Publ./reviews: Management Trends, KluwerLoopbaanvisie, april 2014, Dagblad van het Noorden.

 

REACTIES VAN LEZERS:

“Marlou van Paridon schrijft over de bezieling in leven en werken in ‘de zin aan het werk’. Wat is er mooier om dat uit  te lezen net voor we weer aan de slag gaan. Vraag je zelf eens af of je ook zou werken als je er geen geld meer voor zou krijgen? Deze vraag zal door veel mensen anders worden beantwoord. De essentie van dit boek ligt voor mij ligt erin dat zingeving niet alleen iets is voor zon- en feestdagen maar van de komende “nieuwe tijd”. Dit boek gaat over vragen als : ‘Hoe wordt je levenskunstenaar? Hoe gebruik je je bezieling om van je leven en werk betekenis en verbinding te maken. Geld en succes komen dan ongetwijfeld daarna maar zijn niet het bovenliggende doel. Door het lezen van het boek ben ik ervan overtuigd geraakt dat iedereen naar betekenis zoekt. Het boek is een prachtige spiegel om je zelf de vraag eens te stellen. Hoe zit dat bij mij, hoe zit dat in mijn organisatie? Waar ben ik, op dit moment, waar ben ik onderweg naartoe, in mijn eigen levenskunstwerk?”

 

Jenny Elissen, Ouderkerk aan de Amstel.

“Marlou’s enthousiasme voor filosofie werkt aanstekelijk! Het leuke van dit boek is dat je niet alleen wat leest over de grote filosofen als Plato, Aristotoles, Nietzsche en Krishnamurti, maar ook de link met het dagelijks leven kunt maken. In heldere taal en met voorbeelden die ik als lezer ook snap. Zo gaat ze moeiteloos over van de filosofen naar Epke Zonderland tijdens de Olympische Spelen van 2012. Als je daar als lezer dan ook naar hebt gekeken, of mooier nog, bent geweest, dan beklijft dat meteen.
Na het lezen van het boek blijft o.a. hangen hoe belangrijk het is om je eigen geluk te maken, je daarvan doordrongen te zijn, en hoe fijn het is als je met passie je werk kunt doen. En dat hoeft echt niet de hele tijd, maar zo af en toe…. Ik realiseer me des te meer, na het lezen van het boek van Marlou, dat geluk maakbaar is en je leven zonder passie schraler. En o ja, het voorwoord en nawoord zijn ook al zo leuk geschreven. Ook fijn: de vele mooie uitspraken waar het boek mee gelardeerd is. Mijn favoriete staat helemaal aan het eind en komt van de (ik denk Duitse?) filosoof Erich Fromm: ‘De meeste mensen sterven voordat zij ten volle geboren zijn’.”
Grace Gowdy, Bussum.

“Chapeau! Leuke en goede afwisseling van verdiepende tekst en interviews. Het deel over het onbewuste vind ik erg interessant. Ben daar zelf ook mee bezig. Door je boek ben ik me er nog meer bewust van geworden.”

 

Frans van den Hemel, Amsterdam.

 

ZIN zorgt voor kwaliteit van leven en werken, voor intrinsieke motivatie en bezieling. ZIN is wat overblijft als waarden wankelen, als de toekomst zwijgt en als de bonus van ons systeem uitblijft. ZIN kan een antwoord zijn op hedendaagse problemen als fragmentatie van het bestaan, dubbele agenda’s en groei om de groei. In tijden van economische teruggang, wanneer de mogelijkheden tot materiële motivatie minder worden, is de noodzaak tot intrinsieke ZIN in leven en werken des te dringender. ZIN is ieders bron maar ligt voor een groot deel onbenut in het onbewuste. Hoe maakt u gebruik van dat onbewuste potentieel? Bij haar zoektocht naar ZIN betrekt Marlou van Paridon westerse- én oosterse filosofische inzichten. Daarnaast interviewt zij zeventien werkenden, van hoogleraar tot kunstenaar, van bankdirecteur tot fietsenmaker, over hún zingeving. De ZIN aan het werk bevat een apart deel voor leidinggevenden en ondernemers over collectieve zingeving in organisaties. Dit boek is bestemd voor iedereen die zijn eigen verlangens serieus wil nemen. Marlou van Paridon studeerde Philosophy of Management and Organizations en werkte ruim 25 jaar in managementfuncties bij bedrijfsleven en overheid, als reisjournaliste en als zelfstandig uitgever. Tegenwoordig is zij partner in Schittering, bureau voor zingeving, integriteit en bewustzijnsgroei, www.schitteringfilosofie.nl.